Günün Şarkısı 12 Ekim 2019


Bağzıları – “Hayaletler”


2016 yılında kurulan ve Bağzı Şeyler adıyla tanındıktan bir süre sonra isim değiştiren Bağzıları, Ömer Naldemir, Emre Sargın, Hür Kır ve İsmail Ozan’dan oluşuyor. Grup 2017’de “Bize Kalsın” ve 2018’de “Gece Lambası” albümlerini piyasaya sürdü, 2019’da ise “Sizin Olsun Dünyalar” adını taşıyan bir tekli yayımladı.


Özellikle ikinci albümüyle kendi kulvarında yerini sağlamlaştıran Bağzıları cephesinden geçtiğimiz günlerde yeni bir tekli daha geldi. “Hayaletler”, Garaj Müzik etiketiyle dijital platformlarda yerini aldı.


Canlı ve enerjik bir tavrın belirgin olarak ön plana çıktığı, melodik şarkılarıyla günümüz gruplarının çoğuna hâkim olan koyu kıvam “indie” havadan ayrılıyor Bağzıları. Kolay ezber edilebilir, eşlik edilebilir, ruhu ve dili genç şarkıları var ve bu bir avantaj. “Hayaletler” de bu genellemeye rahatlıkla dâhil edilebilir bir şarkı. Söz, müzik ve düzenlemesi grubun solisti de olan Ömer Naldemir’e ait şarkıyı daha ilk dinlediğinizde bir Bağzıları konserinde çalınırken eşlik ettiğinizi hayal edebiliyorsunuz.



Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder