Günün Şarkısı 14 Ekim 2019

Güler Tuncer – “Düşleri Cahil”


Güler Tuncer’i ilk kez bu yaz Levent Yüksel’in Açık Hava konserinde vokalist olarak görüp tanıdım. Yüksel’in pası sıklıkla vokalistlerine attığı o konser boyunca Tuncer’in ne kadar iyi bir şarkıcı olduğuna, nasıl sağlam bir ses olduğuna şahit oldum. Sonra eve gelip biraz kurcalayınca aylar önce dinlediğim “Kiraz Çiçekleri” şarkısını tekrar dinleyip hatırladım. Her şarkı her solisti hemen parlatmıyor işte, çok da dikkatimi çekmemiş. Bir süre sonra çıkan “Havva Hanım” adlı ikinci teklisi piyasaya çıktı. Daha farklı bir şarkıydı o. Biraz Ezginin Günlüğü sularında gezinen, hoş, naif bir şarkı.


Geçtiğimiz günlerde ise Güler Tuner’in kendi hesabına yayımladığı yeni teklisi “Düşleri Cahil” çıktı piyasaya. Şarkının sözleri Ozan Turgut tarafından yazılmış, bestesi Ahmet Faik Dökmeci’ye ait, düzenleme ise Tunç Çakır imzası taşıyor.


Şarkının öncelikle düzenlemesine bayıldığımı söylemeliyim. Elektronik seslerin çok iyi yazılmış “brass”larla birlikte yürüdüğü, güçlü ritmik yapının, çok iyi duyulan elektro gitarın kulak doldurduğu bir düzenleme. Üstüne Güler Tuncer’in temiz şarkıcılığı ve ustalıklı vokalleri de eklenince her şey çok dolgun ve yerinde tınlıyor.


Şarkı bu haliyle ana akım pop müziğe bir parça uzak duruyor. Güler Tuncer zaten başından beri böyle bir yoldan yürüyor. Bu bir tercih elbette ama ana akım popta iyi soliste o kadar hasretiz ki, Güler Tuncer oraya biraz yakınlaşsa bir boşluğu doldurabilmiş gibi görünüyor. Levent Yüksel konserindeki performansından yola çıkarak bunu da not düşmek istedim.        

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder