Günün Şarkısı 16 Ekim 2019

Can Ozan & Moawk Feat. Sedef Sebüktekin – “Sen Kocaman Çöllerde (Moawk Remix)”


Son dönemin “gizli” yıldızlarından biri Can Ozan. “Gizli” diyorum çünkü adını öyle her dakika bangır bangır duymuyorsunuz, alternatifin popülere evrildiği şu zamanda bile sessiz sedasız, gürültüsüz patırtısız kendi dinleyicisine işler sunuyor, kendine açtığı alanda görünürlüğüyle değil, müziğiyle adım adım ilerlemeyi tercih ediyor.


Cephesini hiç boş da bırakmıyor bu arada. 2015’den bu yana üç albüm ve çok sayıda tekliden oluşan uzun uzadıya bir diskografisi var. Alternatif kulvardan farklı isimlerle yaptığı ortak çalışmalar da cabası.


Geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle piyasaya sürülen yeni teklisi de böyle bir çalışma. Can Ozan’ın Özdemir Asaf’ın şiirinden uyarlayarak bestelediği Ve Sedef Sebüktekin’le birlikte kaydettiği “Sen Kocaman Çöllerde” adlı bu şarkı geçtiğimiz mayıs ayında tekli olarak yayımlanmıştı. Bu yeni teklide ise şarkının Moawk imzalı “remix” versiyonunu dinliyoruz.


“Sen Kocaman Çöllerde” birkaç melodi cümlesinden kurulu, minimalist bir şarkı aslına bakarsanız. Can Ozan’ın böylesi şarkılarının yanı sıra daha komplike, daha yerel ezgiler barındıran şarkıları da var ya da “Ön Koltuk” gibi “Yaz Şarkısı” gibi daha eğlenceli ve daha “funky” şarkıları da. Kalemiyle yarattığı dünyanın içinde farklı müzikal renklerin içinden geçmeyi seviyor. Nitekim bu şarkı da bu düzenlemesiyle “synth-pop” sularına girmiş.


Böylesi düzenlemeleri seviyorum çünkü bana ‘80’leri anımsatıyor. “Synthesizer”ın müziğe damgasını vurduğu o yıllarda deli gibi dinlediğimiz grupların (popçusundan “rock”çısına hemen hepsinin) müziğinden bir şekilde geçen o sesler, o ritimler, o elektronik “sound” şimdi bir kuşak tarafından yeniden keşfediliyor ve haliyle bizim kuşağın da kulağına hoş geliyor. Uzun zamandır bir Can Ozan şarkısını yazmayı planlarken bu “remix” versiyonun çıkıp gelmesi de hoş bir sürpriz oldu. Dinleyin, seveceksiniz.         

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder