Günün Şarkısı 2 Ekim 2019

Birileri – “Bir Anlam Ver (Akustik)”


Jan Soykök, Emre Dereli, Baturalp Yılmaz ve Çağdaş Topal’dan kurulu Birileri, 2015 yılında ilk teklisini yayımlamış, peşi sıra gelen tekliler 2016 yılında “Bir İleri” adını veren albümü oluşturmuştu. Grubun ikinci albümü “Kusursz” (yanlış yazmadım, "u" yok, evet; kusursuzluğun ironisi orada zaten) ise geçtiğimiz mayıs ayında CES Yapım etiketiyle piyasaya çıktı.


Ancak bilindiği üzere artık bir albüm çıkarıp bir sene, iki sene onunla var olmak mümkün değil. Birileri de günü modasına uygun olarak bir süredir belirli aralıklarla akustik tekliler yayımlıyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde yine CES Yapım etiketiyle yayımlanan “Bir Anlam Ver (Akustik)” de ardı ardına yayımlanan akustik teklilerin beşincisi.


Söz ve müziği Jan Soykök’e ait şarkı ilk kez grubun ilk albümünde dinleyici karşısına çıkmıştı. Akustik kayıtta ise grup üyelerine saksafonuyla Tarık Karakoç eşlik etmiş. Onun da etkisiyle olsa gerek şarkının bu versiyonu bir hayli caz sularında geziniyor. 


Daha ziyade “indie” denilebilecek bir müzik türünün içinde şarkılar üreten grubun bu caz açılımı ise kulağa çok daha olgun geliyor. Şarkıları bazen doğup büyüdükleri iklimin dışına çıkarmanın şahane sonuçları olabiliyor. “Bir Anlam Ver (Akustik)” bu anlamda da dikkate değer bir örnek. Güzel bir şarkı, daha da güzel olmuş böyle.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder