Günün Şarkısı 9 Kasım 2019


Toprak Özcan – “Deniz Kızı”



Hakkında çok fazla bir bilgi bulamadığım, genç bir müzisyen Toprak Özcan. Her hafta dijital platformlara bir dolu daha önce duymadığım ismin şarkısı düşüyor ve hepsini listeme almama rağmen vakit ayırıp dinlediğimde çok azı bende heyecan uyandırıyor. İlgimi çekenleri ise araştırıyorum haliyle. Haklarında bilgi sahibi olmak istiyorum ama çoğu zaman bu mümkün olmuyor. Toprak Özcan’ı araştırdığımda da aynı şey oldu. Bir Baba İndie’deki mülakat dışında hiçbir şey yok. Müzik geçmişi, deneyimi nedir bilmiyorum. Bilseydim, size de aktarırdım.


Toprak Özcan daha önce grup müzisyeni imiş anladığım kadarıyla. Bu yılın yaz aylarında ise kendi adı ile bir projeye soyunmuş ve ilk olarak haziran ayında “Mutlu Şeylerin Şarkısı” adlı şarkıyı kendi hesabına yayımlamış. Geçtiğimiz günlerde yine kendi hesabına yayımladığı “Deniz Kızı” ise Toprak Özcan’ın ikinci teklisi.


İlk şarkısında olduğu gibi bu şarkıda da hem söz ve müziği yazmış, hem düzenlemeyi yapmış, hem de bütün enstrümanları çalıp kaydetmiş Toprak Özcan. Ben her iki şarkıyı da “self made ya da “home made” işler olarak gayet iyi buldum. Özellikle yeni tekli “Deniz Kızı” Toprak Özcan için “umut vaat eden” tabirini kullanabilmeyi gayet mümkün kılıyor. Hani tam olarak tarif edemezsiniz ama bir ışık, bir renk görürsünüz, “buradan bir şey çıkar,” dersiniz. İşte tam olarak o.


Çok orijinal, çok eşsiz, çok yeni değil belki duyduğunuz şey ama çok orijinal, çok eşsiz ve çok yeni şeyler yapabilecek bir müzisyeni işaret ediyor. Tabii iki şarkıdan bu çıkarımı yapmak fazla iyimserlik gibi gelebilir. Bekleyip görmek lazım.

Bu arada “Deniz Kızı”nın bir de canlı akustik kaydının videosu var. Onu da yazının sonuna iliştireyim. 


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder