Hande Yener - "Pencere"


"İçimde Açık Bir Pencere"


20 yıllık müzik kariyerinde birden fazla kez ve birden fazla formülle zirveyi görmüş bir şarkıcının sonrasında saçmalama lüksü ve kredisi elbette vardır ama Hande Yener bu kredinin dibini sıyırdı artık. Bu eşiğe gelmiş isimlerin önünde iki tuzak oluyor: Ne yapsa beğenilme ya da ne yapsa beğenilmeme. Hande Yener bir süredir ikinci tuzaktan çıkmaya çalışıyor.




20. yıl albümünün adı “Carpe Diem” olacak, içinde Mete Özgencil, Mabel Matiz, Fikri Karayel, Berksan ve Misha şarkıları yer alacak, onu biliyoruz. Bu kez fazla da ballandırmadan, dozunda bir iddia ile albümünden bahsediyor, beklentileri karşılayacağına dair sinyaller veriyor. 


Doğruya doğru; Yener’i çok eleştiririm bir yandan ama sevdiğim albümlerinin ve şarkılarının hatırı büyüktür; eninde sonunda onların yanında koyacak bir şeyler yaparsa da alır bağrıma basarım.


Geçtiğimiz günlerde servis edilen “Pencere”, muhtemelen albümün en iddialı şarkısı değil; sadece habercisi. Malum Corona günleri herkesin planlarını altüst edince Yener de günün mana ve önemine uygun olacağını düşünerek, albüme de bir kıvılcım olsun diye bu şarkıyı servis etti muhtemelen. Evet, ha deyince “hit” olacak, ilk dinleyişte çarpacak bir şarkı değil ama “cool” ve gizemli; çekici bir tarafı var.


Şarkının sözleri Berksan’a, müziği ise Berksan ve Misha’ya ait, düzenleme de Misha tarafından yapılmış. Günün ritim ve “sound” anlayışının tam da içinden geçerken, Hande Yener özlediğimiz Hande Yener gibi olabilmiş bu şarkıda. Ne avam, ne cıvık, ne şımarık… Bunların hepsini yaptı ve o defterleri kapattı diye düşünmek için umut veriyor bu şarkı.


Ben en çok Hande’nin sesini şöyle temiz ve net bir biçimde duyabilmeyi sevdim ki albümün bütününde de böyle olacağını umuyor ve diliyorum.

Kısacası “Pencere” tek başına bir fikir vermiyor belki ama en azından albüme dair beklentileri sıcak tutmayı başarıyor denilebilir.       

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder