İrem Derici - "Bensiz Yapamazsın"



O Ses Türkiye yarışmasının birinci sezonunda Hülya Avşar’ın ekibine girmeyi başararak yarı finale kadar yükselen İrem Derici, yarışmada seslendirdiği yabancı şarkılar, güçlü sesi ve farklı fiziğiyle dikkat çekmişti. Beş yaşında konservatuar eğitimi almaya başlayan İrem Derici 3 yıl boyunca Monopop adlı grubun solistliğini yaparak sahne deneyimi kazanmış. Müzikle yakın ilişkisi O Ses Türkiye yarışması ile hedefini bulmuş. Derici’nin ilk teklisi 2012 yılının Kasım ayında yayımlandı.

Sözleri Özlem Küçükyılmaz’a, bestesi Melih Kibar’a ait “Bensiz Yapamazsın” adlı şarkının iki farklı versiyonla yer aldığı tekli, DMC etiketiyle piyasaya sürüldü. Şarkının en dikkat çekici özelliği Melih Kibar’ın ölümünden önce yaptığı son beste olması (ya da en azından öyle lanse ediliyor.) Daha önce şarkıyı Melih Kibar’ın ricasıyla, deneme maksadıyla, bir tek kez seslendiren Derici, müzik piyasasına atılacağı zaman da çıkışını bu şarkıyla yapmak istemiş. 


Yarışma performanslarında da fark edildiği üzere yabana atılmayacak bir sesi var İrem Derici’nin. Şarkı da ona bu artısını yeterince gösterme şansı tanıyor. Tekniği olabildiğince iyi. Bununla birlikte şarkıyı doğru söyleme gayretinin, şarkı sözlerinin taşıdığı duygunun önüne çıktığı da yer yer belirgin şekilde hissediliyor. Sanki Eurovision ya da bir benzeri bir festival şarkısı/performansı dinler gibi oluyorsunuz. Elbette bu durum, ilk şarkısını kaydetmiş bir şarkıcı için göz ardı edilebilecek bir handikap.

Bülent Uludağ tarafından yapılmış iki farklı düzenlemenin de şarkının ruhuna uygun, macera peşinde koşmayan, müzikalitesi yüksek işler olduğu rahatlıkla söylenebilir. Nihat Odabaşı imzalı gizemli kapak fotoğrafının albenisi de gayet yüksek.


İrem Derici’nin bu zamanda böylesi eski stil bir şarkıyla yola çıkması, neresinden baksanız cesur bir adım. Ne ki şarkının aldığı tepkiye bakılırsa, onun bunu bir avantaja dönüştürmeyi başardığı da söylenebilir. Bundan sonra gelecek yeni şarkıları ya da albümü merakla beklememek için bir sebep yok.

OCAK 2012

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder