Selen Erkmen - "Yenisine Sağlık"


2013 Aralık ayında “Oh Be “ adlı ilk albümüyle dinleyici karşısına çıkmıştı Selen Erkmen. O albüm için yazdığım birkaç cümleyi hatırlatayım: “Selen Erkmen’in eli yüzü düzgün bir albümle, iyi bir başlangıç yaptığını söylemek mümkün. Belki biraz daha vurucu şarkılar ve kariyer stratejisi açısından biraz daha akılda kalıcı hamleler lazım. Donanım olduktan sonra, biraz daha deneyimle birlikte onlar da mutlaka kendiliğinden gelecektir zaten.”


Selen Erkmen’in yeni teklisi “Yenisine Sağlık”, geçtiğimiz günlerde DGL etiketiyle yayımlandı. Tam da ilk albümdeki eksiği gideren bir tekli bu… Vurucu bir şarkı, akılda kalıcı bir imaj ve pop kalabalığında dikkat çekmek adına ne gerekiyorsa o.




Sözleri Sıla’ya, bestesi ise Sıla ve Efe Bahadır’a ait bu şarkının düzenlemesini Mustafa Haybat yapmış. Sıla’nın hareketli, eğlenceli ve kafa tutan, dayılanan kadın şarkılarından biri bu. Aslına bakarsanız çok tipik bir Sıla şarkısı bu açıdan… Hatta Sıla’nın “Vaziyetler “klibinde gördüğümüz türden bir “erkeğe şiddet” esprisi de görüyoruz “Yenisine Sağlık”ın klibinde. Haliyle Erkmen de bu durumdan etkilenmiş; yer yer şarkı söyleme biçimiyle Sıla’yı andırıyor ister istemez. Ancak bir de iyi yanı var ki Selen Erkmen ilk albümünde gördüğümüze kıyasla çok daha pop bir şablonun içinden ses veriyor bu defa. Sesinde doğru tınlayan bir şarkı bu ve görselliği de ona paralel doğru kullanılmış; o soğuk ve mesafeli havası gitmiş. Bu durumda Sıla etkisi de es geçilebilir bir detaya dönüşüyor.

TEMMUZ 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder