Abdullah İnal - "Dünya"


(22 Mart 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Ünlü dünya markalarına modellik yapmakta iken, bundan üç yıl kadar önce Gülşen’in “Kardan Adam” klibinde oynayarak ibreyi müzikten yana çevirme şansı yakalamış Abdullah İnal. Çünkü kendi yazdığı şarkıları Gülşen’e dinletme fırsatı bulmuş. Abdullah İnal’in ilk teklisi “Dünya”, geçtiğimiz günlerde Ozinga Müzik, DMC ortaklığı ile yayımlandı.


İlk duyduğumda, içinde Gülşen’in de sesinin duyulması hasebiyle, bunun bir Gülşen şarkısı olduğunu zannettim ben de herkes gibi. Haliyle düzenlemeyi de Ozan Çolakoğlu yapmıştır diye düşündüm. Ama ikisi de değilmiş meğerse. Şarkının söz ve müziği Abdullah İnal’a, düzenlemesi ise Orhun Sevindik’e aitmiş. Şunu söylemek lazım ki hem şarkı, hem de düzenleme yukarıda ismi geçen iki profesyoneli hiç de aratmayacak düzeyde. Ozan Çolakoğlu’nun prodüktörlüğü üstlenmesi, Gülşen’in sesiyle ve klipte oynayarak destek vermesi de bu nedenle olsa gerek.


Dikkat çekici, farklı fiziği ve de ses tınısı ile popun ihtiyaç duyduğu genç isimlerden biri olabilir Abdullah İnal pekala. En azından bu şarkı bunun sinyallerini güçlü bir biçimde veriyor. Kolay akılda kalan, günceli yakalayan, ritmi ve melodisi ile hem radyoların hem de kulüplerin seveceği türden şarkıların iyi bir prototipi “Dünya”. Şarkının klibinde çıplaklık, dansçı kızlar gibi klişeler kullanılmadan yaratılmış seksi ve gerilimli hava da tam dozunda. Ayrıca Gülşen şarkıya “rap” yaparak eşlik ediyor, yani şarkı söylemiyor ki bu da standart Türkçe pop şarkılarında pek alışık olduğumuz bir şey değil.




Teklinin kapağındaki sabıka kaydı fotoğrafı, bir modelin vereceği en iyi fotoğraf olmayabilir. Bir de Gülşen adının kapakta ve internet platformlarda, sözgelimi klibin yüklendiği NetD platformunda yer almıyor olması bir dezavantaj olabilir. Bunlar özellikle de tercih edilmiş olabilir tabii, bilemeyiz. Ancak bunlara rağmen Abdullah İnal’ın bu şarkıyla dikkatleri üzerine çekmesi kaçınılmaz. Umarım arkasını da aynı güçte getirebilir. Çok fazla yeni ismin çok fazla iş sunduğu piyasada çok az yeni “star” adayı çıkabiliyor çünkü ve biz bu makus talihi bozabilecek isimleri mumla arıyoruz.

MART 2016 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder