İstanbul Arabesque Project Feat. Kamuran Akkor - "Unutamadım"


(29 Ağustos 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Şarkıyı ilk kim söyledi, Kibariye mi, Gökhan Güney mi yoksa başka biri mi, emin değilim; Burhan Bayar’a sormak lazım. Ama “Unutamadım” benim hatırımda hep Müslüm Gürses’in sesiyle durur senelerdir. Baba’nın ‘80’ler efsanelerinden “Küskünüm” albümünde vardı o şarkı ve o kaset o dönem (‘86 yılı olmalı) benim (abartısız) baş tacımdı. Şarkı 4-5 yıl önce bir şekilde yeniden popüler oldu (daha ziyade “Kaç Kadeh Kırıldı” adıyla) ve hâlâ da popüler.


İstanbul Arabesque Project, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya çıkan yeni teklisinde şarkıyı bir kez de kendi stilince çalmış, solist olarak da Kamuran Akkor’u misafir etmiş. Bunu böyle söylemesi bile heyecan verici. Zira arabeski (bir dolu “rock” grubunun ya da popçunun yaptığı gibi) gizli saklı, üstü örtülü bir biçimde değil, alenen çalıp söyleyen, kendince yeniden biçimlendiren ve bu anlamda kendi kulvarında tek olan İstanbul Arabesque Project ne yapsa seven, dinleyenlerdenim ben. Bir de üstüne Kamuran Akkor gibi bir ismin bu proje için yıllar sonra yeniden stüdyoya girmesi filan, bırakın haber değerini bir yana, adeta düğün bayram.


Nitekim şarkıyı dinleyince Kamuran Akkor yıllardır neden stüdyoya girmemiş, neden bu kadar ara vermiş diye hayıflanıyorsunuz. Çünkü ister pop dönemini ister alaturka dönemini, isterse arabesk dönemini biliyor ya da seviyor olun, hep nevi şahsına münhasır kalmış, farklı ses tınısı ve şarkı söyleme biçimiyle hep eşsiz olmuş Kamuran Akkor, aradan geçen onca yıla rağmen etkisinden hiçbir şey kaybetmemiş. Yine dinleyenin ciğerine dokunuyor, burnunu sızlatıyor, yine söylediği şarkının her kelimesinin hakkını veriyor. Kaldı ki çok farklı tarzlarda şarkılar söylemiş ama “rock” sularında hiç gezinmemiş Akkor için cesurca da bir deneme bu.


Şarkı Barbaros Akbulut tarafından şahane düzenlenmiş, grup tarafından şahane çalınmış ve Kamuran Akkor şahane söylemiş. Söylemeden geçemeyeceğim, “Unutamadım”ı yakın zamanda Berkay’ından Zara’sına çok kişi yeniden seslendirdi ama bu düzenleme ve yorum ama hepsine Barış Manço misali “müsaadenizle çocuklar” demiş; yapacak bir şey yok.


İstanbul Arabesque Project bu şarkının peşi sıra Kamuran Akkor’la bir albüm dolusu şarkı yapsa dinlenir, benden söylemesi.

AĞUSTOS 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder