Murat Güneş - "Kalp Farkıyla"


(21 Haziran 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Her şarkı yazarının bir altın çağı varsa, Murat Güneş şu sıralar onu yaşıyor olabilir. Farklı janrlarda bir dolu şarkıcı onun şarkılarını seslendirdi yakın zamanda her bir şarkı işe yaradı, etki yarattı. Güneş’in şarkı yazarı olarak böyle bir artısı var. Sadece popüler müziğin “hit” kulvarında eli yüzü düzgün şarkılarıyla at koşturmakla kalmıyor, doğru kişiye doğru şarkıyı vermeyi ya da kişiye göre şarkı yazmayı da iyi biliyor.


Tabii her besteci gibi Murat Güneş de şarkı söyleme becerisine sahip. Bu zaten işin doğasında var. Kaldı ki bugüne kadar söylememiş olması kayıp zira albüm yapmış birçok şarkı yazarına kıyasla şarkıcılık işini daha iyi kıvırdığı (en azından şarkıcılık için yeterli ses sahip olduğu) bir sır değil. Aysel Gürel hayattayken yapılan ilk saygı albümü “Çınar 1”i bilenler, o albümdeki Murat Güneş şarkısı “Limanlar”ı da biliyordur mutlaka. Bence o albümün en iyi şarkılarından biriydi ama albümün tamamı gibi o şarkı da güme gitti o ara. O zaman bu zaman Murat Güneş’in şarkı söylediği bir ikinci kayıt yayımlanmamıştı. Ta ki geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ilk teklisine kadar. (Gerçi ben kim bilir kaç şarkıcımızın “Murat Güneş’ten şöyle bir şarkı aldım,” diye dinlettiği “demo” kayıtlardan dolayı Güneş’in sesine epey aşinayım, o ayrı.)


Ünlü Mamüller etiketiyle piyasaya çıkan “Kalp Farkıyla” adlı tekli aynı adlı şarkının iki versiyonundan oluşuyor. Söz ve müziği doğal olarak Murat Güneş’e ait şarkının düzenleme hanesinde ise Cem İyibardakçı’nın imzası var.



Yine bir hikâyesi olan ve hikâyesini doğru düzgün cümlelerle, mantıklı bir kurguyla anlatan ama bu arada slogan da taşıyan şarkı sözleri ve yine hem akılda kalıcı dile kolay bir melodi örgüsü. Murat Güneş şarkılarının alamet-i farikaları bunlar zaten.  Artık sesini de duyurmaya, yüzünü de göstermeye karar vermiş bir şarkı yazarını bu amacına ulaştırabilecek güçte ve etkide iyi bir pop şarkısı “Kalp Farkıyla”. İyi ki bu şarkıyı bir başkası değil de Murat Güneş kendisi söylemiş. Bir taşla iki kuş vurmuş çünkü.

HAZİRAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder