Piiz - "Zehir"



(4 Haziran 2018 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

2003 yılında Eskişehir’de kurulan Piiz on beşinci yılını bir tekliyle kutluyor. Emir Yaşar, Doğa Usta, Ahmet Çilingir, Muzaffer Doğan ve Mehmet Dudarık’tan kurulu Piiz’in yeni teklisi “Zehir”, geçtiğimiz günlerde Arpej Müzik etiketiyle yayımlandı.


On beş yıllık bir grup olsa da henüz sadece iki albüm ve bir tekli yayımlamış, buna karşın sürekli sahnede olan, elemanlarının sadece müzikle hayatlarını geçindirdikleri bir grup Piiz. Grubun ilk kadrosu zaman içerisinde değişirken, müzikleri de bu değişimden nasibini almış. İlk albümde daha sert bir “sound” hakimken, 2016 yılında yayımlanan ikinci albümde daha melodik ve pop-“rock” çizgide şarkılar vardı. Nitekim bu yeni şarkı “Zehir” de o çizgide.


Piiz daha önceki kliplerinde de izlediği yoldan devam ederek, grup elemanlarının görünmediği, oyuncuların rol aldığı, kısa film tadında dramatik bir kliple servis etmiş “Zehir”i. Şarkı zaten dramatik; klip bu etkiyi ikiye katlayacak türden.


Türkçe pop-“rock” kategorisinde alaturka esintili melodik ve hüzünlü şarkıları seviyorsanız bu şarkıyı sevmemeniz için bir neden yok. Zira Piiz işini iyi yapan gruplardan.

HAZİRAN 2018

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder