Günün Şarkısı 29 Mayıs 2019


RockA – “Unutulur Her Şey”


Ankara kökenli bir grup olan RockA adını ilk kez 2012 yılında Tarkan’ın “Ölürüm Sana” şarkısına yaptığı “cover”ı ile duyurmuştu. O güne dek müziğini internet üzerinden servis eden ve aslında kendi şarkılarını da üreten grup, sonrasında 2 mini albüm ve 1 albümle yoluna devam etti. Yaklaşık 5 yıllık bir ara verdikten sonra ise (2015 yılında yayımlanan ve “demo” kayıtlardan oluşan albümü saymazsak) 2018 yılında “Sarılır Ay Geceye” adlı tekliyle tekrar dinleyici karşısına çıktı. RockA’nın yeni teklisi “Unutulur Her Şey”, geçtiğimiz günlerde Razaki Müzik ve RockA ortaklığı ile piyasaya sürüldü.


Şarkının söz ve müziği Halil Özüpek’e ait. Prodüktörlüğü de Özüpek üstlenmiş. Grubun bugünkü kadrosu Halil Özüpek’in yanı sıra Ömer Uyanık ve Uğur Utku Uslu’dan oluşuyor.


RockA beş yıllık aranın ve kadrodaki değişikliğin ardından yayımlanan “Sarılır Ay Geceye” teklisinde müziğinin değişimini de göstermişti aslında. “Unutulur Her Şey” de bu değişimin altını çiziyor. Temelinde “rock” tınıları olsa da elektronik müziğin daha fazla ön plana çıktığı bir şarkı bu. 


Bugün vardıkları yerde, RockA kulvarındaki müziğin güncel eğilimleri de göz önüne alındığında çok doğru bir yerden ses veren, üstelik beş yıl önceki işlerine oranla da çok daha profesyonel tınlayan “Unutulur Her Şey” grubun 2020’li yıllara giden yola çoktan girdiğini gösteriyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder