Günün Şarkısı 19 Eylül 2019


Gülşen – “Ya Tutarsa”


“Of Of” bombasıyla makyaj tazeleyip popun birinci ligine demir atan Gülşen, yarattığı rüzgârı 2006 yılında da “Yurtta Aşk Cihanda Aşk” albümüyle sürdürmüş ve o albüm de birden fazla “hit”le uzunca bir süre gündemden düşmemişti.


Söz, müzik ve düzenlemesi Altan Çetin’e ait “Ya Tutarsa”, o albümün açılış şarkısıydı ve albüm piyasaya çıkar çıkmaz dillere düşmüş, Gülşen’i bir kez daha müzik listelerinin başına oturtmuştu.     


Şarkıyı uzun zaman sonra bu yazı vesilesiyle yeniden dinlerken elimde olmadan gülümsedim. Bugün herhangi bir pop şarkıcısı böyle bir şarkı söylese, böyle bir klip çekse, YouTube videosunun altına yazılacakları tahmin edebiliyordum çünkü:

“Hoca Nasrettin ne yaaa, böyle şarkı mı olur?”

“Ya tutarsa, ya tutarsa, çok boş bir şarkı, nakaratı olmamış!”

“Gülşen neden böyle açık saçık giyiniyor?”

Vesaire vesaire…  


O zamanlar hiçbir şey şimdiki gibi değildi, evet ama en çok da biz şimdiki biz değildik. Şarkıların tadını çıkarıyor, onları bir gecede, bir saatte harcamak için pusuda beklemiyorduk. Eğleniyorduk ve galiba bu kadar kötü kalpli de değildik. Her şeyden önce iyi ya da kötü, yapılan işe saygı duymayı biliyorduk. Eleştirmek ondan sonra geliyordu. Karalamaksa aklımıza bile gelmiyordu. Şarkıcıdan, aranjörden, besteciden daha bilgili, daha akıllı, daha zeki, daha duyarlı, daha ileri görüşlü olduğunu gösterme derdiyle şarkıları klipleri didiklemekten bir hâl olan, onlarla mutlu olmayı, onlardan keyif almayı, onlarla eğlenmeyi öğrenememişler sonradan türedi.    


‘90’lar furyasının bittiği yerde 2000’ler furyası başlayacak, orası kesin. 2000’ler furyası başladığında da bu şarkı o partilerde bir ağızdan söylenen şarkılardan biri olacak, 2000’li yılların çocuklarını mutlu edecek. 2010’lu yıllar furyası başladığında ne olur bilemem ama şarkılarla mutlu olmayı bilenler her zaman kazanacak, onu bilir onu söylerim.

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. 2000'li yılların çocukları olarak bunun gibi şarkılarda kanalı hemen değiştirirdik. 90'larda özel bir kalite görmüyor olasınız ki 2000'lerle bir tutuyorsunuz. Tuğba Ekinci,Petek Dinçöz, Hilal Cebeci benzerleri arasından bugüne geldiler diye mi Demet, Gülşen gibi kişilerde özel bir keramet arıyorsunuz anlaşılır gibi değil.

    YanıtlaSil